DrechtDokters 078 202 00 40
078 202 00 20

Stoppen met roken

De huisarts helpt.

Veel mensen vinden het lastig om te stoppen met roken. Uw huisarts kan u hierbij helpen. Er zijn verschillende manieren om van uw nicotineverslaving af te komen. Zo kunt u deelnemen aan een groepstraining, gebruik maken van telefonische coaching en persoonlijk contact hebben met de praktijkondersteuner.  

Zorgmodule Stoppen met roken
Om ervoor te zorgen dat zorgverleners u op een goede manier begeleiden bij het stoppen met roken, is de zorgmodule Stoppen met roken ontwikkeld. In deze zorgmodule wordt de norm voor goede zorg bij het stoppen van de tabaksverslaving beschreven.  Zo wordt onder andere duidelijkheid gegeven over wat er verwacht mag worden van deze zorg. DrechtDokters faciliteert uw huisartsenpraktijk hierbij. Huisartsen en praktijkondersteuners gebruiken de zorgmodule als leidraad bij het ondersteunen van patiënten om de juiste keuzes in het traject te maken. Zorgverzekeraars maken aan de hand van deze zorgmodule afspraken over de zorg.  

Behandeltrajecten
Er zijn diverse behandeltrajecten om te stoppen met roken. Tijdens het eerste gesprek met uw huisarts of praktijkondersteuner wordt gekeken of u individueel of onder begeleiding wilt stoppen. hoe groot uw nicotine afhankelijkheid is en hoe uw motivatie om te stoppen is. Wilt u alleen stoppen met roken? Dan kunt u bijvoorbeeld een zelfhulpcursus volgen op internet. Wij adviseren u om te stoppen onder begeleiding. Daarmee worden namelijk beste resultaten behaald.

Nuttige links