DrechtDokters 078 202 00 40
078 202 00 20

Leefstijl

Leefstijladviezen en behandeling om de gezondheid van patiënten te verbeteren

Leefstijlcoalitie Zuid-Holland-Zuid

DrechtDokters participeert in de Leefstijlcoalitie Zuid-Holland Zuid en is mede-ondertekenaar van het convenant van deze coalitie. De coalitie bestaat uit meerdere partijen zoals het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Huisarts en Zorg (HenZ), Beatrixziekenhuis, Your Health Spot en de Academie voor leefstijl en gezondheid.

De coalitie wil het bewustzijn vergroten dat leefstijl moet worden geïntegreerd in zorg en welzijn, dat patiënten de regie voeren over een vitaal leven en dat een betaalbaar zorgstelsel gericht moet zijn op gezondheid en gedrag met een integrale patiëntbenadering. DrechtDokters staat achter deze uitgangspunten en heeft zich aangesloten om de ontwikkelingen binnen de coalitie te kunnen volgen.

Klik hier voor meer informatie.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

De GLI wordt centraal georganiseerd, met de inzet van lokale leefstijlcoaches, diëtisten en fysiotherapeuten. Patiënten mogen deelnemen met een BMI >30 of een BMI > 25 met co-morbiditeit.

Over de GLI
De GLI is een programma van 24 maanden dat wordt vergoed vanuit de basisverzekering en niet ten koste gaat van het eigen risico van de patiënt. Er zijn momenteel 4 geaccrediteerde programma’s die onder de noemer GLI worden vergoed. In deze regio maken we gebruik van Cool, het meest uitgebreide programma met de meeste contactminuten per deelnemer waar ook echt alle leefstijlcomponenten (voeding, beweging, slaap, ontspanning, stress, innerlijke balans) aan bod komen.

Kijk hier voor meer informatie.