DrechtDokters 078 202 00 40
078 202 00 20

Wanneer naar de dokter?

Zorg goed voor uzelf!

Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak nemen mensen dan het zekere voor het onzekere en belt of gaat toch.

  • Met de app Moet ik naar de dokter? kunt u zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen. De app geeft aan wat u zelf kunt doen om de klachten te verlichten en in welke gevallen u alsnog de dokter moet bellen. U krijgt een deskundig en eerlijk advies en bent zo verzekerd van de beste zorg, op het juiste moment door de juiste zorgverlener.
  • U kunt ook kijken op thuisarts.nl. Op deze website staan zelfzorgadviezen over wat u zelf kunt doen om klachten te verlichten en in welke gevallen alsnog contact met de huisarts of huisartsenpost nodig is.
  • Bekijk hier de animatiefilm ‘Huisartsenpost’ en ‘Moet ik naar de dokter’:

Regionale Huisartsenpost Drechtsteden: voor spoed buiten kantoortijden
Bij spoed, als de zorg niet kan wachten tot het volgende spreekuur van uw eigen huisarts, kunt u ’s avonds, ’s nachts en in het weekend de huisartsenpost bellen (078 20 200 20).

Betere zorg begint met een goed gesprek
Uw dokter wilt u graag goed helpen. Daarom heeft de dokter veel informatie van u nodig. Welke klachten heeft u? Wat vindt u belangrijk? Bedenk al vóór uw afspraak wat u aan de dokter wilt vertellen. En wat u aan de dokter wilt vragen. Zo krijgen jullie een goed gesprek en kunnen u en de dokter samen beslissen wat het beste is u. Klik hier voor de website en hier voor het filmpje: