DrechtDokters 078 202 00 40
078 202 00 20

Medicijnen

Zorg goed voor uzelf!

Medicijnen en medicijnpaspoort
Medicijnen zijn vaak een belangrijk onderdeel van een behandeling. Voldoende kennis van werking, gebruik en bijwerkingen helpt bij het juiste gebruik van de medicijnen en draagt bij aan een betere werking. Denkt u aan het aanvragen van een medicijnpaspoort? Hierop staat een overzicht van uw medicatie, ingedeeld op werkzame stof. U kunt uw persoonlijke medicijnpaspoort gratis bij uw eigen apotheek aanvragen. Wijzigt er iets in uw medicatie? Dan kunt u bij uw eigen apotheek uw medicijnpaspoort laten vernieuwen.

Klik hier voor deskundige informatie van de apotheker.

Rij veilig met medicijnen
Als u medicijnen gebruikt, is het van belang om te weten wat de effecten zijn, voordat u n de auto, op de motor of op de brommer stapt. Lees meer op de site Rij Veilig Met Medicijnen.

Bijwerkingen

Als u last van heeft van bijwerkingen, kunt u in de bijsluiter nagaan of de bijwerking inderdaad bij dit medicijn hoort. Vaak staat er ook aangegeven wat u kunt doen om de bijwerking te voorkomen of te verminderen. Als u verschillende medicijnen gebruikt, neemt de kans op bijwerkingen toe. Ook naarmate u ouder wordt, loopt u meer kans op bijwerkingen. Overleg met uw arts of apotheker over de last die u heeft van de bijwerking. Misschien hebben zij een alternatief. Wilt u meer weten over bijwerkingen, kijkt u dan de site van het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb