DrechtDokters 078 202 00 40
078 202 00 20

Zorginnovatie

DrechtDokters is een sterke, aanspreekbare, regionale eerstelijnsorganisatie, die streeft naar kwalitatief hoogstaande, toekomstbestendige zorg in de regio.

Bij DrechtDokters staat het onderwerp zorginnovatie hoog op de agenda. Relevante thema’s, zoals de krapte op de arbeidsmarkt in de huisartsenzorg, de toenemende vergrijzing en de toenemende ontwikkelingen van technologie, liggen hieraan ten grondslag.

Regelmatig start DrechtDokters projecten die te maken hebben met zorginnovatie. Bij alle vormen van zorginnovatie houdt DrechtDokters oog voor zaken als de mate van toepasbaarheid, de gevolgen voor de organisatie van de zorg en de verdienmodellen.

cBoards

Een recent voorbeeld hiervan is het werken met cBoards op de huisartsenpost. Via deze werkwijze kan een huisartsen vanuit de dagpraktijk op een veilige wijze informatie beschikbaar maken voor de huisartsenpost. Mocht een patient zich daadwerkelijk op de huisartsenpost melden heeft de huisarts van dienst de beschikking over actuele informatie over de patiënt.