DrechtDokters 078 202 00 40
078 202 00 20

Ben jij op zoek naar meer dan alleen een baan als huisarts?

DrechtDokters is van, voor en door huisartsen.

Wil je deel uitmaken van een dynamische gemeenschap die niet alleen patiënten behandelt, maar ook een blijvende impact heeft op de gezondheid van onze regio? Dan is DrechtDokters de plek voor jou!

Wie zijn wij
DrechtDokters is een regionale huisartsenorganisatie (RHO) van, voor en door huisartsen. Bij DrechtDokters zijn 117 huisartsen aangesloten, die werken in 89 huisartsenpraktijken in de regio van de Drechtsteden en de West-Alblasserwaard. DrechtDokters bestaat uit een coöperatie, een zorggroep en een huisartsenpost.

Wat doet DrechtDokters
DrechtDokters helpt de aangesloten huisartsen bij het vervullen van hun centrale rol in het (medische) zorgaanbod in de directe omgeving van de patiënt. DrechtDokters ondersteunt deze huisartsen waar nodig en gewenst in hun rol van hoofdaannemer/regisseur van (medische) eerstelijns zorg. DrechtDokters doet dit via het aanbieden van diensten die leiden tot verbetering van praktijkvoering en inhoudelijke kennis. Daarnaast zet DrechtDokters zich in om de continuïteit en de kwaliteit van de huisartsenzorg in de regio te waarborgen.

Waardegedreven Zorg
Bij DrechtDokters ben je meer dan alleen een huisarts; je bent een waardevolle partner in de gezondheidszorg. Samen streven we naar het verbeteren van het welzijn van onze patiënten en het bevorderen van een gezonde toekomst voor onze regio. Hier draait het niet alleen om medische expertise, maar ook om menselijke verbondenheid en gemeenschapszin.

Meerdere mogelijkheden
Of je nu droomt van het runnen van je eigen praktijk, wilt werken in loondienst, of graag flexibel als waarnemend arts aan de slag wilt gaan, bij DrechtDokters zijn er meerdere mogelijkheden.
Praktijken komen in alle soorten en maten, en wij ondersteunen je bij elke stap van je carrière.
De toekomst is hier, en wij staan klaar om je te helpen die vorm te geven!

Modernisering en Digitalisering
In de wereld van de gezondheidszorg staat digitalisering centraal, en bij DrechtDokters staat dit hoog op de agenda. Bekijk hier onze toekomstvisie.

Wat kunnen wij bieden

Meer info over de mogelijkheden?

neem contact op met

Lees hier het inspirerende verhaal van huisarts Marieke Poley: Van Waarnemer tot Succesvolle Praktijkhouder

Stap in de wereld van huisarts Marieke Poley, een inspirerend verhaal dat begint met haar beslissing om als waarnemer aan de slag te gaan. Van 2014 tot 2018 heeft Marieke met toewijding en passie haar vak uitgeoefend, waarbij ze waardevolle ervaringen opdeed en een sterke basis legde voor haar toekomst in de huisartsenzorg.

In 2017, toen de Hagro in Hendrik-Ido-Ambacht op zoek was naar een nieuwe praktijkvestiging, zag Marieke haar kans schoon. Met de steun van de Hagro zette ze de grote stap en startte haar eigen nulpraktijk in juni 2018. 

Bij de opening van haar praktijk verwelkomde Marieke 350 patiënten. Vandaag de dag telt haar praktijk maar liefst 2500 patiënten, een indrukwekkende prestatie die haar inspanningen en toewijding weerspiegelt.

Deze opmerkelijke groei werd mogelijk gemaakt door Marieke’s vermogen om een band op te bouwen met haar patiënten en om zorg te verlenen op basis van haar eigen inzichten. Daarnaast heeft haar bekendheid bij lokale media, zoals de LHV-kranten DrechtDokters, en haar goede relaties met collega-huisartsen bijgedragen aan haar succes.

Na zes jaar van hard werken en toewijding heeft Marieke een praktijk opgebouwd waar ze trots op kan zijn. Haar verhaal is een inspiratiebron voor anderen die overwegen om als waarnemer aan de slag te gaan of zelfs een eigen huisartsenpraktijk te starten. Marieke benadrukt dat het niet alleen noodzakelijk is, maar ook haalbaar en verre van ontmoedigend. Financieel gezien is het goed te doen, en met de ondersteuning van DrechtDokters staat er altijd hulp klaar voor wie het nodig heeft.

Marieke’s reis van waarnemer naar succesvolle praktijkhouder illustreert niet alleen haar eigen vastberadenheid en doorzettingsvermogen, maar ook de mogelijkheden en kansen die er liggen voor anderen in de huisartsenzorg. Haar verhaal is een levendig bewijs dat met toewijding, passie en de juiste ondersteuning, jouw eigen praktijk in handbereik ligt.

De regio van DrechtDokters biedt een leuke werkomgeving. Je kunt aan de slag als waarnemer of Hidha, diensten doen op hun eigen HAP of net als ik praktijkhouder worden! 

Marieke Poley
Praktijkhouder Hendrik-Ido-Ambacht en MHB-lid

Aan de slag in onze regio? Bekijk hier de vacatures

Vacature Huisarts STROOM

STROOM Huisartsenzorg zoekt nieuwe collega-huisarts vanaf september/oktober! Onze praktijk bevindt zich op een mooie locatie...
Read More

Vacature Hidha Huisartsengroep DOK11

Gezocht: Enthousiaste Hidha voor 3 – 3,5 dag per week Zoek je een leuke werkplek,...
Read More

Vacature Waarnemer/ Hidha/ VS Dubbelzorg

Huisartsenpraktijk Dubbelzorg te Dordrecht, Dubbeldam zoekt per 1 Juli  een vaste Waarnemer/HIDHA/VS voor 2-3 dagen...
Read More

Vacature Waarnemer/ Hidha STROOM

STROOM Huisartsenzorg zoekt nieuwe collega-huisarts vanaf 1 oktober! Onze praktijk bevindt zich op een mooie...
Read More

Vacature Waarnemer/ Hidha Dokters van Nederhoven

Dokters van Nederhoven heeft plek voor een nieuwe waarnemend huisarts/HIDHA. Omdat we de praktijk wat...
Read More

Vacature Parttime Huisarts Volgerlanden

De Volgerlanden zoekt een parttime huisarts! Wil je je als huisarts focussen op patiëntenzorg? En...
Read More

Vacature Waarnemer/ Hidha Guibert Buiron

Ben jij een breed inzetbare huisarts met hart voor patiënten? Vind je het een mooie...
Read More

Vacature Waarnemer Bij de molen

Even kennismaken Huisartsenpraktijk bij de Molen is al dertig jaar actief in het rustige Strijen....
Read More

Vacature Waarnemer/ Hidha van Affelen & Lindeboom

Voor onze huisartsenpraktijk in Sliedrecht zoeken wij per 1 april 2024 een vaste waarnemer of...
Read More