DrechtDokters 078 202 00 40
078 202 00 20

Waardegedreven zorg: zorg op basis van gezondheidsdata

DrechtDokters is een sterke, aanspreekbare, regionale eerstelijnsorganisatie, die streeft naar kwalitatief hoogstaande, toekomstbestendige zorg in de regio.

DrechtDokters staat voor ‘waardegedreven zorg’, waarbij het begrip ‘waarde’ verscheidene betekenissen heeft. DrechtDokters wil daadwerkelijk bijdragen aan het continu verbeteren van de zorg voor patiënten en waarde toevoegen aan de oplossing van de regionale zorgvraagstukken. Voor zorgaanbieders is het daarbij van belang om meer te doen aan besluitvorming op basis van populatie/patiëntdoelgroep informatie.

Om als DrechtDokters (huisartsen) tot betere besluitvorming te komen, en daarbij meer patiëntgerichte zorg te kunnen leveren, maken wij steeds meer gebruik van data en hebben we een uitkomstgerichte focus. In 2020 is DrechtDokters verder gegaan met het ontsluiten van data uit relevante bronnen, het maken van trendanalyses en het op correcte wijze beschikbaar stellen van relevante patiëntinformatie aan de huisartsen. Voorbeelden hiervan staan vermeld in ons jaarverslag.

In regionaal verband werken we aan ‘juiste zorg op juiste plek’. Ons doel is om de ervaren kwaliteit van leven van de patiënten te verbeteren, de gezondheid van de populatie te verbeteren, de zorgkosten maatschappelijk aanvaardbaar te houden en de tevredenheid van onze zorgverleners te vergroten.