DrechtDokters 078 202 00 40
078 202 00 20

Corrie Reesink, Huib Verhage en Marianne Gödden benoemd voor de cliëntenraad

Om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten bij de wensen van patiënten hebben we afgelopen zomer een cliëntenraad opgericht. Volgend op de benoeming van voorzitter Adrie Groen, zijn we verheugd nu ook te kunnen berichten dat per 1 oktober Corrie Reesink, Huib Verhage en Marianne Gödden benoemd zijn voor de cliëntenraad.

Corrie (58) is woonachtig in Dordrecht en heeft veertig jaar ervaring in de gezondheidszorg. Sinds acht jaar is ze werkzaam als ambulanceverpleegkundige bij de RAV ZHZ en is daar ook aandachtfunctionaris Kinder- en Ouderenmishandeling en Huiselijk Geweld. Corrie: “Ik wil graag met een open, vernieuwende en positief-kritische blik meedenken en daarmee bijdragen aan de kwaliteit van de patiëntenzorg binnen Drechtsteden.”

 

Huib (76) woont in Oud-Alblas. Hij is 25 jaar werkzaam geweest als onderwijsadviseur en heeft binnen die adviessector uiteenlopende functies vervuld. Daarna heeft hij zich als organisatie-ontwikkelaar meer dan tien jaar beziggehouden met het oplossen van complexe problemen binnen tal van organisaties in verschillende sectoren. Huib: “Vooral de afstemming tussen de toenemende vraag naar zorg en digitale mogelijkheden van ondersteuning door huisartsen zal een stevige uitdaging worden en vergt omdenken van zowel huisarts als de cliënt. Het lijkt mij een mooie uitdaging om op mijn leeftijd én regulier gebruiker van de gezondheidszorg hier een bijdrage aan te mogen leveren.”

 

Marianne (65) uit Zwijndrecht heeft in haar werkzame leven ervaring opgedaan als ondernemer in de reis- en evenementenbranche, als consultant in de wereld van Artificial Intelligence (AI) en als marketingmedewerker in de Social Media en Onlinesector. Marianne: “Mijn affiniteit met de gezondheidszorg en de huisartsenzorg in het bijzonder is diepgeworteld. Daarnaast stelt mijn kennis van actuele ontwikkelingen in de samenleving en specifiek in de zorgsector, me in staat om een relevante bijdrage te leveren aan de cliëntenraad.”

Voorzitter Adrie Groen: ” Ik ben erg blij met de benoeming van Marianne, Huib en Corrie en ga graag met hen aan de slag om de stem van de cliënt nóg beter tot zijn recht te laten komen in de zorg die DrechtDokters hen levert. Mogelijk breiden we de raad in de komende tijd nog uit met één of twee leden. Voor nu gaan we starten met onze werkzaamheden en het is allereerst van belang om nader kennis te maken met DrechtDokters en haar medewerkers.”

“Met de benoeming van de voorzitter en de drie leden is de oprichting van de cliëntenraad een feit. Ik kijk uit naar de samenwerking met Adrie, Corrie, Huib en Marianne en wens ze veel succes en plezier toe in hun nieuwe rol”, aldus Cees Bijl.

 

De Cliëntenraad is als volgt te bereiken:
Adrie Groen: a.groen@drechtdokters.nl

Algemeen: clientenraad@drechtdokters.nl

 

Cees Bijl, Medisch bestuurder & Adrie Groen, voorzitter cliëntenraad